Zuiveringstechnieken.nl

Zuiveren en werken

www.banenvinden.nl • 11 juni 2019

Het is niet altijd makkelijk om een bepaalde techniek aan een branche te koppelen, soms zijn bepaalde technieken voor meerdere branches toe te passen. En dit is heel mooi voor jou om te zoeken naar een nieuwe baan buiten je huidige branche. Als jij bijvoorbeeld kennis hebt van het zuiveren van een bepaald product, dan kan je de basis van deze techniek vaak in andere branches inzetten. Stel je voor, jij weet veel van het zuiveren van drinkwater bij een drinkwaterbedrijf, dan zou je deze kennis ook kunnen gebruiken bij het zuiveren van drinkwater op locaties van industriële bedrijven of het verder zuiveren van water voor bijvoorbeeld medische apparatuur. Uiteraard kan minder schoon water ook een mogelijkheid zijn, zoals afvalwaterzuivering

VOOR INFORMATIE OVER MEERDERE ZUIVERINGSTECHNIEKEN, CLICK HIER OM ONZE GRATIS TOOL TE GEBRUIKEN

Laten we eens verder gaan kijken naar de zuiveringstechniek.

Het zuiveren

Om bij de basis te beginnen; bij het zuiveren van een product voer je een techniek uit om iets uit het product te halen, zodat het beter geschikt is voor een toepassing.

Voorbeelden zijn;

  • het zuiveren van ruwe grondstoffen
  • het zuiveren van diverse soorten water of gassen
  • het zuiveren om een product schoon te maken
  • het zuiveren om het geschikt te maken voor bijvoorbeeld (medicinale)voeding

Zoals je ziet kan een zuiveringstechniek toegepast worden in vele richtingen, en dit geeft jou mogelijkheden om verder te kijken naar een nieuwe baan.

Het doel van het zuiveren kan dus allemaal verschillende reden hebben. Hierdoor zijn er vaak verschillende manieren van zuiveren noodzakelijk.

Om je te verdiepen in de verschillende technieken kan je bijvoorbeeld eens kijken op diverse websites zoals onze; Zuiveringstechnieken.nl hierin leggen we makkelijk en kort uit wat welke techniek doet.

Je kan deze informatie weer gebruiken om je voor te bereiden op je sollicitatiegesprek.

Branches en zuiveringstechnieken

Hieronder hebben we een aantal voorbeelden gezet van branches waar zuiveringstechnieken worden toegepast.

  • Afvalwaterzuiveringen

Waterschappen vacatures

Waterschappen in Nederland https://www.waterschappen.nl/mijn-waterschap/

  • Drinkwaterbedrijven

Vitens

Evides

Zoals al aangegeven gebruiken veel bedrijven diverse zuiveringstechnieken in hun proces. Dit kan het binnenkomende product zijn, tijdens het productieproces en/of het eind- en afvalproduct. Tip, kijk eens op Google Maps of een bedrijf een afvalwaterzuivering heeft.

-Voedingsbedrijven

Friesland Campina

Cargill

Danone

Nuticia

-Chemische en pharmaceutische bedrijven

BASF

DOW

Als laatste hebben we nog bedrijven welke gespecialiseerd zijn in het maken van kleine en grote zuiveringsinstallaties om deze aan hun klanten te verkopen en eventueel te onderhouden. Kijk eens bij:

Merck Millipore

Logisticon

UV van Remmen

Remon

Lubron

Als jij wat weet over zuiveringstechnieken, kan het best zijn dat er een mooie baan voor je is. De mogelijkheden zijn er genoeg.

SOLLICITATIE TIPS

Het doel van een sollicitatiegesprek is om te kijken of jij geschikt bent voor de baan waarop jij solliciteert. Het is de eerste indruk die gelijk goed moet zijn om wellicht door naar de tweede ronde te mogen. Tevens is het voor het bedrijf ook belangrijk om te kijken of jij naast het uitvoeren van de werkzaamheden ook in het team past. Het sollicitatiegesprek is voor jou een mooie gelegenheid om na te gaan of jij bij het bedrijf past en of de baan je leuk lijkt. Schrijf alle vragen op die je wilt weten.

Een goede voorbereiding is dus heel belangrijk. Met de onderstaande tips laat jij zeker een goede indruk achter en weet jij ook gelijk of de baan en de bedrijfscultuur bij je passen.

Alvast succes met de voorbereiding. Als je onderstaande gelezen hebt, heb je al een goede stap gezet. Die baan is voor jou!

Solliciteren via internet

Op deze pagina kan je bedrijven vinden waar diverse banen beschikbaar zijn. Nadat je een interessante baan gevonden hebt bij een bedrijf zal je erop moeten solliciteren. Elke bedrijf heeft zijn eigen mogelijkheid om te solliciteren. Het is in dit proces belangrijk om jezelf voor te stellen. Het DOEL van deze stap is om het bedrijf te "triggeren" zodat je uitgenodigd gaat worden. Tip lees de functie omschrijving van de baan goed door en schrijf voor jezelf al je sterke punten op.

Het goed om ook meer over het bedrijf te weten te komen. Vaak staat "over ons" of onder de "geschiedenis" meer over het bedrijf. Uiteraard is Google ook een goede bron om meer te weten te komen over het bedrijf.

Je CV is een samenvatting van wat je allemaal kan. Uiteraard kan je al je werk en privé ervaring niet op 2 a 3, A4 papiertjes beschrijven. Zorg dus dat hierin alle belangrijke punten staan die raakvlak hebben met de functie. Je kan hierin denken aan je opleidingen, diploma's, relevante privé werkzaamheden.

Goede voorbereiding

Het spreek eigenlijk voor zich, een goede voorbereiding is zeer belangrijk voordat je naar het gesprek gaat. Zorg dat je het e.e.a. over het bedrijf weet en wellicht wat info over de markt, en uiteraard over de baan zelf.

Vragen die je kan verwachten. Zorg dus dat je antwoorden hebt en voorbeelden:

  • Wat zijn je sterke punten (en waarom + heb je voorbeelden)?
  • Wat zijn je zwakke punten (en waarom + heb je voorbeelden)?
  • Hoe zou iemand anders jou omschrijven?
  • Waarom solliciteer je op de baan?

Bedenk zelf ook wat vragen voor het gesprek. Wat wil jij weten?

  • Kunnen ze een omschrijving geven van de afdeling / cultuur?
  • Hoe groot is de afdeling?
  • Hoe ziet een normale werk week eruit?
  • Wat zijn de hoofdwerkzaamheden?

Salaris en secondaire voorwaarden:

Of je huidige salaris en arbeidsvoorwaarden in het eerste of tweede gesprek besproken gaat worden weet je nog niet, dus zorg wel dat je hier al meer over weet

  • Wat is je salaris? Hoeveel uur werk je?
  • Hoeveel vrije dagen heb je?
  • Heb je studie verlof?
  • Hoeveel is je bonus en heb je een 13e maand?
  • Zit er een lease auto bij de baan, moet je nog bijbetalen aan het bedrijf? Wat voor een auto?
  • Betaald je huidige werkgever je pensioen?

Dit zijn een aantal voorbeelden, maar wellicht zijn er nog andere secondaire voorwaarden welke interessant zijn. Het salaris is belangrijk maar de secondaire arbeidsvoorwaarden ook.

Zorg dat je alles uitprint voor het gesprek.

Het gesprek

Wellicht ben je een beetje zenuwachtig voor het gesprek, dit is niet nodig. Je heb je goed voorbereid en je spullen uitgeprint. Het bedrijf wil graag meer van jou weten en jij van hun. Je hebt nette kleren aangetrokken welke bij het type baan passen, dus daar zal het allemaal niet aan liggen.

Intro

In dit deel stel je jezelf voor en zal je het over algemene dingen hebben. Bij het voorstellen is het goed om te weten wie er tegenover je zit. Is dit eventueel je nieuwe manager of iemand van HR. Door goed op te letten in dit deel kan je al kijken of je een klik kan vinden met het bedrijf.

Weet je niet snel wat te benoemen, let dan op als je het bedrijf binnen loopt, wat voor indrukken doe je op, zie je iets bijzonders? Vraag even naar deze dingen. Als de andere aan het praten is, kan jij vast over je volgende vraag na denken.

Bedenk nog wel je zit in de intro van het gesprek.

Hoofdgesprek

Na een korte intro en eerste korte kennismaking zal jij je uitgebreider gaan voorstellen en introduceren. Je kan je CV als een rode draad gebruiken in je gesprek. vaak zullen ze je vragen "waar blijkt dit uit" en "kan je een voorbeeld geven" bedenk dan dat je je goed hebt voorbereid en al diverse vragen hebt beschreven in voorbereiding (o.a. Sterke en zwakke punten met voorbeelden). Weet je ze even niet uit je hoofd pak je papieren er even bij, deze heb je toch naast je liggen.

Afsluiting van het gesprek

In dit deel van het gesprek heb je het hoofddeel gehad. Als het goed is weet jij meer over de functie en het bedrijf en hun meer over jou. Check nog even of je alle vragen hebt die je had, gesteld hebt, weet je nu alles?

In de afsluiting zal je net als de intro weer even over de normale dingen praten, wellicht zit er nog een korte rondleiding in bij het bedrijf (mocht dit interessant zijn).

Voordat je elkaar de handschut is het nog wel goed om te vragen wat de volgende stappen zullen zijn van het bedrijf. Wanneer vertellen ze je meer, wat is de verder procedure.

Het vervolg gesprek

We gaan ervan uit dat je een gevolg gesprek hebt, maar stel nu dat dit niet het geval is.... Dan kan je nog een aantal vragen stellen om meer informatie te achterhalen en hiervan te leren. Je wilt uiteraard weten waarom je het niet bent geworden.

  • Waarom ben ik het niet geworden?
  • Wat had ik beter kunnen doen?
  • Welke competenties mis ik voor de baan?
  • Is je huidige salaris te hoog?

Deze informatie zal jou verder helpen om je volgende sollicitatie te verbeteren.

We gaan nu verder met het vervolg gesprek. Dit deel is lastig te omschrijven, aangezien een vervolg gesprek bij elk bedrijf er ander uit kan zien.

Wellicht moet je een assessment maken, een vervolg gesprek met het nieuwe team of anders.

Wat je ook moet doen, bedenk wel dat je al door bent naar de volgende rond en dat je hun interesse al hebt gewekt. Vraag voordat je het tweede gesprek ingaat wat er van je verwacht wordt.

Stel ze doen je een voorstel, zeg nooit gelijk ja, speek een termijn af om hierop terug te komen. Na het weekend is meestal een goed moment om hierop terug te komen.

Bespreek eventueel het voorstel met je partner, ouders of kennissen.

Tip, vraag of ze eventueel een salaris strookje kunnen maken met je nieuwe salaris, dan weet je ook ongeveer wat je netto gaat overhouden. Kan je mooi vergelijken met je oude salaris.

Voor meer tips over werk bezoek: www.banenvinden.nl

Nieuwe alinea

1 april 2024
Optimize filtration efficiency with our Cylindrical Filter Volume Calculator. Calculate volume, empty bed contact time, and velocity effortlessly. Streamline design and enhance performance for water treatment, chemical processing, and more.
8 juli 2023
In the realm of industrial processes, artificial intelligence (AI) has emerged as a powerful force, revolutionizing various sectors by optimizing operations, enhancing efficiency, and streamlining decision-making.
2 januari 2023
Optimize your aquarium's water clarity and pet health with effective purification technology.
Show More
Share by: